Ποιος είμαι

ΔΗΜΗΤΡΗΣ      ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

panagiotopulos_dimitris_ΜΑΙΝ

O Δημήτρης Παναγιωτόπουλος εμπνέεται δημιουργεί και ντύνει τους τοίχους με ταπετσαρίες χρησιμοποιώντας την γνώση του, την εμπειρία του και την φαντασία του για να μεταμορφώσει τους τοίχους σε μοναδικά έργα τέχνης, όπου η άρτια αισθητική και η τέλεια εφαρμογή τους έχουν τον πρώτο λόγο.

Την περιοχή του Χαιδαρίου επέλεξε ο Δημήτρης Παναγωτόπουλος για να εγκαταστήσει το γραφείο του ART LINE όπου ασχολείται με την τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχων και μοκετών για ιδιωτικούς και επαγγελματικούς χώρους.

Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με την ταπετσαρία το 1973 και να δημιουργεί εσωτερικές διακοσμητικές προτάσεις δίνοντας στυλ και άποψη στο χώρο.

Η πρώτη του επαφή με την ταπετσαρία τοίχου έγινε όταν ήταν ακόμα σπουδαστής στην ιδιωτική σχολή ελευθέρων σπουδών Bonnes Arts κατά την διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης που είχε θέμα την κατασκευή και διακόσμηση βιτρίνας. Αυτή η πρώτη του ενασχόληση στάθηκε αρκετή  για να τον οδηγήσει να ενδιαφερθεί για την ταπετσαρία  να την μελετήσει και να την μάθει σε όλα της τα επίπεδα. Από εκείνη την στιγμή δεν εγκατέλειψε ποτέ την ταπετσαρία αλλά με το πέρασμα του χρόνου ασχολήθηκε και με την τοποθέτηση της σε σκάφη , επαγγελματικούς χώρους, ξενοδοχεία, έχοντας αναλάβει να διεκπεραιώσει δύσκολες και σημαντικές δουλειές. Ένα από τα μεγαλύτερα  έργα του  ήταν και η διαμόρφωση του εμπορικού καταστήματος ΑΤΤΙΚΑ αλλά και το αεροδρόμιο<<Ελ.Βενιζέλος>>.

Η ταπετσαρία τοίxου έχει πολλές εφαρμογές και η τοποθέτηση της μπορεί να αλλάξει άμεσα την αισθητική ενός χώρου και να επιτύχει  την ολοκληρωτική μεταμόρφωση του, μέσα από μία ευχάριστη ατμόσφαιρα έκφρασης και δημιουργηκότητας. Αυτός ήταν άλλωστε και ο πρωταρχικός λόγος που ώθησε τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο να ασχοληθεί με το αντικείμενο της ταπετσαρίας. Ο χώρος της ταπετσαρίας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από το υλικό αυτό. Ταπετσαρίες υπάρχουν για όλους τους χώρους του σπιτιού, για επαγγελματικούς χώρους, για σκάφη και ξενοδοχεία. Κλασσικές ή μοντέρνες, επώνυμες, με φυσικά ή άλλα υλικά, η τοποθέτηση τους είναι ευχάριστη, γρήγορη και δημιουργική. Όπως μας λέει  ο ίδιος ”τοποθετώ την ταπετσαρία  που έχει επιλέξει ο πελάτης. Πολλές φορές απαιτείται μία προεργασία στον τοίχο, εάν αυτός δεν είναι λείος ή παρουσιάζει προβλήματα και ατέλειες. Σε ορισμένες περιπτώσεις κάνω επιμέτρηση του χώρου στον οποίο θα τοποθετηθεί η ταπετσαρία. Κυρίως σε χώρους όπου υπάρχουν εμπόδια όπως δοκάρια, κολώνες, χωρίσματα.”

panagiotopulos_dimitris_ΜΑΙΝ_2

Όσο δύσκολος και πολύπλοκος μπορεί να φαίνεται σε εμάς τους απλούς θεατές, ο μαγικός χώρος της ταπετσαρίας, Ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος είναι ένας άνθρωπος ταλαντούχος, δημιουργικός που η αγάπη του για αυτό που κάνει καθώς και ο επαγγελματισμός που τον διακρίνει στην καθημερινή του επαφή, όταν τον συναντήσεις, σου δημιουργεί εξαρχής ένα αίσθημα επιστοσύνης, αξιοπιστίας και εσωτερικής διάθεσης να αφεθείς εξ΄ολοκλήρου στα μαγικά δημιουργικά του χέρια και των συνεργατών του.

Από το περιοδικό Επιλογές & Σπίτι #28

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος Art-Line  
Tel/Fax :+30 210 5822973
Mob:+30 6932 438 516
e-mail: info@art-line.gr